Torentje van mozzarella en galliaham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 grote trostomaten of 2 vleestomate; n 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met basilic; um (monini) 1 zout 1 (versgemalen) zwarte peper 2 bolletjes mozzarella 1 zak rucola (75 g) 1 schaaltje galliaham (8 plakken) 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 ringvorm Bereiden: Ovengrill voorverwarmen. Boven- en onderkant van tomaten snijden, tomaten in 4 mooie plakken snijden. Plakken op bakplaat leggen en besprenkelen met basilicumolie, zout en peper. Tomaten onder grill ca. 2 minuten roosteren en laten afkoelen. Intussen mozzarella afgieten en in blokjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Rucola grof snijden. Plakken ham in lengte dubbelvouwen. Steeltjes van basilicum plukken, grote bladeren grof scheuren. Ringvorm op bord zetten en plak tomaat erin leggen. Laagje rucola op tomaat leggen. Hierop kwart van mozzarellablokjes leggen, beetje aandrukken. Afdekken met plak tomaat. Ringvorm voorzichtig omhoog trekken en verwijderen. Rond slatorentje rand van 2 repen ham maken. Zo nog 3 torentjes maken. Basilicumblaadjes rondom strooien en als garnering grof peper boven borden malen. Bereiden ca. 20 minuten Prijs p,p, €

3.60 Bevat per eenpersoonsportie 435 kilocalorieën . eiwit 25 g . vet 36 g. koolhydraten 2 g wijncategorie 2 Le Grand Plateau PouillyFume Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713156,Kalorio

Torentje van mozzarella en galliaham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
In ham gewikkelde courgettestaafjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Croque Passendale
5 min
Bekijk recept
Meloensalade met rauwe ham
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van mozzarella en Galliaham
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept