Aspergesalade met garnalen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 bosje korenaarasperges 1 krop eikenbladsla 3 bosuitjes 2 eetlepel(s) olijfolie 1 1/2 eetlepel(s) citroensap 1/2 theelepel(s) honing 1 zout 1 peper 250 gm gepelde garnalen 1 rijpe avocado 1 eetlepel(s) halvanaise 1 eetlepel(s) melk 1 teentje knoflook 1 cayennepeper Was de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar. Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Snijd de bosuitjes fijn. Roer een sausje van de olie, 1 eetlepel citroensap, de honing, zout en peper. Schep de eikenbladsla en de asperges erdoor. Schep de salade op een platte schaal en verdeel de garnalen erover. Garneer met de bosui. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine (bewaar de schillen). Pureer de avocado glad met de rest van het citroensap, de halvanaise en de melk. Pers het teentje knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Schep de saus in de avocadohelften en zet deze langs de rand van de salade. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459712918,Kalorio

Aspergesalade met garnalen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept