6 witloofstronkjes 1 preiwit 1 soepselder 1 ui 50 gm boter 2 eetlepel(s) water 1 een beetje citroensap 1 eetlepel(s) bloem 1 1/2 liter kippenbouillon 1 peper 1 zout 100 ml room 1 een beetje citroensap Snijd alle groenten en de ui klein, maar hou één struikje witloof apart. Stoof de stukjes groenten in 30 g boter en doe er het water en het citroensap bij. Af en toe roeren. Als de groenten mals zijn, strooit u er de bloem over. Een paar minuten laten doorkoken en blijven roeren, dan de bouillon, peper en zout bijvoegen. Laat 45 minuten pruttelen met het deksel op de pan (stoompan : 15 minuten). De soep mixen, eventueel aanlengen met bouillon. De room erdoor roeren. Het struikje witloof klein snijden en stoven in de rest van de boter met wat citroensap, peper en zout. Versier hiermee de borden soep. Bron: Stien :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :