100 gm zalm, gerookte 1 stuk visbouillonblokje 2 theelepel(s) mierikswortels, geraspte 100 ml kookroom 100 ml slagroom 250 gm asperge, groene 8 deciliter water 1 theelepel(s) mosterd 1 takje dille 1 zout 1 peper, gedroogde, versgemalenVoorbereiding swijze: Snijd de onderste stugge stukjes van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 4 cm. Kook de asperges in het water met wat zout in circa 10 minuten gaar. Klop intussen de slagroom stijf en spatel er de mierikswortel door. Doe de slagroom over in een spuitzak met grove kartelmond en leg tot gebruik in de koelkast. Snijd de zalm in reepjes. Neem de aspergekoppen uit het kookwater en houd ze apart. Pureer de rest van de asperges met het kookwater in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer het door een zeef. Breng de soep met het bouillontablet en de mosterd aan de kook. Roer de achtergehouden asperges en de Kookroom erdoor en verwarm de soep al roerend. Breng de soep eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Verdeel de soep met de zalmreepjes over de borden. Spuit er een toef slagroom op en bestrooi met wat peper. Garneer met een toefje dille. Lekker met geroosterde driehoekjes witbrood. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :