200 gm aspergetips 1 (zee)zout 1 vanillestokje (silvo) 100 ml visfond (pot, 380 ml, ah) 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 zwarte peper 2 bakjes verse coquilles 2 eetlepel(s) olie 1 potje zwarte imitatiekaviaar (visk; uit)Voorbereiding (kan enkele uren van tevoren): Plakje van onderkant aspergetips af snijden. Aspergetips jn ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vanjllestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen. Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper. Laten afkoelen. Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren. Bereiden: Diepgevroren coquilles eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Aspergetjps over vier borden verdelen. Vanjllestokje uit saus nemen. Saus zachtjes opnieuw verwarmen. Coqujlles droogdeppen en licht bestrjjken met olie. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper. Coquilles op asperges leggen, beetje vanillesaus erover schenken en rest rondom druppelen. Op elke coquille schepje kaviaar leggen, direct serveren.Voorbereiding ca. 20 minuten Bereiden ca. 10 minuten Prijs p.p. € 5, 10 Bevat per eenpersoonsportie 310 kilocalorieën, eiwit 33 g, vet 18 g, koolhydraten 2 g wijncategorie 2 Swartland Chardonnay Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3
0.1
2.2002 :Fingerprint : 26450889,459712982,Kalorio
Coquilles met vanillesaus en kaviaar is een recept van De Virtuele Keuken