2 lente-uitjes, schoongemaakt en geh; akt 1 eetlepel(s) plantaardige olie 2 1/2 cm gemberwortel, geschild en zeer fij; n gehakt 100 gm gekookt eendevlees 100 gm wintermeloen 1 1/2 liter kippebouillon (of eendebouillon) 1 zout 1 ms ve-tsin (naar keuze) 2 theelepel(s) maizena, opgelost in een beetje bo; uillon 1 peper uit de molen Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe. Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van. Doe die samen met de overige ingredienten in de bouillon en breng de soep aan de kook. Schenk de wijn of sherry erbij, bind met de aangemaakte maizena en maak de soep op smaak met wat zout en peper. Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :