6 aardappels in vieren gesneden 1 small fijngehakte ui 1/2 theelepel(s) zout 5 geplette teentjes knoflook (of mee; r) 1/2 theelepel(s) zout 2 losgeklopte eidooiers 250 ml olijfolie 1 zout 1 zwarte peper 3 eetlepel(s) bloem 1 fijngehakte peterselie of fijngeha; kte koriander Kook de aardappels en de ui in water met zout tot de aardappels zacht zijn. Giet ze af, bewaar het kookvocht en druk de aardappels door een pureeknijper of zeef. Meng knoflook, zout en eidooiers goed door elkaar. Voeg geleidelijk de olie toe, onder voortdurend kloppen. Roer de gepureerde aardappels erdoor en zet 1.5 dl. van dit mengsel apart. Voeg de rest van het aardappelknoflookmengsel aan het bewaarde kookvocht toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Meng het apart gehouden aardappel-knoflookmengsel met de bloem, voeg, indien nodig, wat meer bloem toe, zodat kleine balletjes gevormd kunnen worden. Breng de soep weer aan de kook, voeg de balletjes toe en laat de soep nog vijf minuten trekken. Garneer met fijngehakte peterselie of koriander. Of: breng op smaak met een beetje azijn. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2