1 el olie 3 cm verse gemberwortel, geschild en in; plakjes 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd 5 zwarte peperkorrels, gekneusd 1 liter groentebouillon (van tablet) 200 g shii-takes, in dunne plakjes 125 g mihoen 1/2 theelepel chinees vijfkruidenpoeder (silvo) 2 el lichte sojasaus 1 el droge sherry 1 1/2 eetlepel sesamolie 1/4 zakje knoflookbieslook (à 20 g),; fijngeknipt In pan olie verhitten. Gember, knoflook en peperkorrels zachtjes fruiten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon 10 min. laten trekken en boven soeppan zeven. Shii-takes, mihoen en vijfkruidenpoeder toevoegen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Sojasaus en sherry door soep roeren. Soep in kommen scheppen en sesamolie erover sprenkelen. Garneren met bieslook.
Fen si mo gu tang (paddestoelensoep met mihoen) is een recept van De Virtuele Keuken