3 uien 10 g boter of margarine 1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel bloem 1 vleesbouillontablet 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (honig) 2 sneetjes stokbrood 30 g jong belegen goudse kaas (2 plakjes; ) Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren en even meebakken. ½ liter water en bouillontablet toevoegen en aan de kook laten komen. Kruidenbuiltje erin hangen. Uiensoep ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Kruidenbuiltje verwijderen. Stokbrood in plakjes snijden. Korstjes van kaas snijden. Kaas in plakjes snijden. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Al roerende soep weer zachtjes verwarmen. In twee ovenvaste soepkommen scheppen. In elke soepkom 1 sneetje stokbrood leggen. Afdekken met plakjes kaas. Soepkommen op het rooster vlak onder de grill zetten en kaas in ca. 5 minuten laten smelten en lichtbruin laten worden. Direct opdienen. voedingswaarde : 195 kcal p.p.