4 bosuitjes 1 el boter of margarine 1 kippenbouillontablet versgemalen peper 2 kleine rijpe avocado’s 1 1/2 eetlepel citroensap 1 ei 1/8 l slagroom zout Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. 1 blad achterhouden voor garnering. Rest fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Uitjes ± 5 min. zachtjes bakken. Toevoegen: bouillontablet, peper en ½ l water. ± 5 min. zachtjes koken. Laten afkoelen. Avocado’s schillen, halveren en pit verwijderen. Boven pan door zeef wrijven. Uitjesbouillon met 1 el citroensap erdoor roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Ei in ± 10 min. hardkoken. Halveren en boven bord dooier eruit halen. Fijnprakken. Eiwit wordt niet gebruikt. Bosuitjesblad heel schuin in 12 schijfjes snijden. In kom slagroom beetje stijf kloppen. Avocadosoep tegen kook aan brengen. Van vuur af slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In 4 soepkommen scheppen. Eidooier erover strooien. Garneren met schijfjes bosuitjesblad. voedingswaarde : 190 kcal p.p.