Romige avocadosoep met bosuitjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 bosuitjes 1 el boter of margarine 1 kippenbouillontablet versgemalen peper 2 kleine rijpe avocado’s 1 1/2 eetlepel citroensap 1 ei 1/8 l slagroom zout Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. 1 blad achterhouden voor garnering. Rest fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Uitjes ± 5 min. zachtjes bakken. Toevoegen: bouillontablet, peper en ½ l water. ± 5 min. zachtjes koken. Laten afkoelen. Avocado’s schillen, halveren en pit verwijderen. Boven pan door zeef wrijven. Uitjesbouillon met 1 el citroensap erdoor roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Ei in ± 10 min. hardkoken. Halveren en boven bord dooier eruit halen. Fijnprakken. Eiwit wordt niet gebruikt. Bosuitjesblad heel schuin in 12 schijfjes snijden. In kom slagroom beetje stijf kloppen. Avocadosoep tegen kook aan brengen. Van vuur af slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In 4 soepkommen scheppen. Eidooier erover strooien. Garneren met schijfjes bosuitjesblad. voedingswaarde : 190 kcal p.p.

Romige avocadosoep met bosuitjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept