Tomaten-basilicumsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 lepels olijfolie 1 grote ui, in ringen gesneden 1 rode paprika , in reepjes gesneden 1 laurierblad 500 gram aardappels in stukjes zout en peper 1 1/2 lr bouillon 500 gr tomaten, ontveld en in stukjes 1 handje verse basilicum Verhit 1 lepel olie, voeg de ui, de paprika en het laurierblaadje toe en laat het 4 a 5 min fruiten. Doe de aardappels met wat zout er bij, laat op een heel laag vuur met deksel op de pan nog 5 min bakken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken. Het aardappelmengsel losjes stampen (niet in de mixer). Verhit 1 lepel olie in een pan, voeg de tomaten toe en verwarm ze op een matig vuur, blijven roeren tot er een vrij dikke saus ontstaat. Voeg peper en zout toe en schenk bij de aardappelmassa, goed doorwarmen . Pureer de basilicum met wat olie in een vijzel of blender, breng op smaak met een snufje zout. Dien de soep op en schep naar smaak op elke kop/bord een lepel basilicumpuree en een snuf zwarte peper.

Tomaten-basilicumsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Basilicumsoep met buffelmozarrella en tomaten-lookbrood
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Doperwten-basilicumsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept