3 lepels olijfolie 1 grote ui, in ringen gesneden 1 rode paprika , in reepjes gesneden 1 laurierblad 500 gram aardappels in stukjes zout en peper 1 1/2 lr bouillon 500 gr tomaten, ontveld en in stukjes 1 handje verse basilicum Verhit 1 lepel olie, voeg de ui, de paprika en het laurierblaadje toe en laat het 4 a 5 min fruiten. Doe de aardappels met wat zout er bij, laat op een heel laag vuur met deksel op de pan nog 5 min bakken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken. Het aardappelmengsel losjes stampen (niet in de mixer). Verhit 1 lepel olie in een pan, voeg de tomaten toe en verwarm ze op een matig vuur, blijven roeren tot er een vrij dikke saus ontstaat. Voeg peper en zout toe en schenk bij de aardappelmassa, goed doorwarmen . Pureer de basilicum met wat olie in een vijzel of blender, breng op smaak met een snufje zout. Dien de soep op en schep naar smaak op elke kop/bord een lepel basilicumpuree en een snuf zwarte peper.