80 g middelgrote courgettes 1 dl olijfolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1/2 groentebouillonblokje 1 dl slagroom 4 takjes peterselie, fijngesneden 1 eetl. pesto peper zout 400 g boterbonen (blikje), uitgelekt 75 g parmezaanse kaas, geraspt Snijd de courgettes over de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan. Bak de knoflook en courgettes 15 min. op laag vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg een ½ liter water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en neem de pan van het vuur. Pureer ¾ van het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer. Giet terug in de pan en voeg room, peterselie en pesto toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg de bonen toe en laat even sudderen. Schep de soep in borden en strooi de kaas erover. Lekker met salade met notendressing en Italiaans brood. voedingswaarde : 410 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
Courgettesoep met witte bonen en pesto is een recept van De Virtuele Keuken