Koude groentesoep met tahin en ei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eieren 1 sjalotje 1/6 komkommer (± 100 g) 2 el boter of margarine 1 el bloem 3 dl wortelsap 4 el tahin 1 dl yoghurt 2 tl ketjap manis 5 ijsblokjes* zout peper 1 tomaat 1 pakje croûtons (flodor, nettogewicht ± 11; 5 g) * U kunt ook ½ dl koud water nemen. Eieren in 8 min. bijna hardkoken. Laten schrikken, pellen en in stukjes snijden. Intussen sjalotje pellen en snipperen. Komkommer wassen en in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten. Sjalotje en komkommer ± 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 1 dl wortelsap toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Tahin erdoor roeren. ± 3 min. zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen tomaat wassen en in stukjes snijden. Van vuur af door saus roeren: rest van wortelsap, yoghurt, ketjap en ijsblokjes. Op smaak brengen met zout en peper. Ei en tomaat erop scheppen. Croûtons apart erbij geven. voedingswaarde : 450 kcal p.p. bereidingstijd : 25 minuten

Koude groentesoep met tahin en ei is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept