500 g visfilet (bijvoorbeeld roodbaarsfil; et) 2 middelgrote uien 1 bos bladpeterselie zout 3 eetl. olijfolie 1 eetl. bloem sap van 1 citroen versgemalen zwarte peper 2 verse eierdooiers Spoel de visfilets af onder de koude kraan en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de uien en hak ze zeer fijn. Was de peterselie en snijd de blaadjes in fijne reepjes. Breng in een grote pan 1½ liter water met 1½ theelepel zout aan de kook. Voeg de visstukjes toe en laat ze op een matig vuur circa 3 minuten pocheren. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet weg. Zet de pan met de visbouillon eveneens weg. Verhit de olie in een pan en fruit er op een matig vuur de uien in tot ze zacht maar niet bruin zijn. Strooi er de bloem over en meng alles goed met een garde. Schenk er dan 1 dl visbouillon bij en breng al kloppend aan de kook. Schenk het mengsel al roerend bij de pan met visbouillon en laat op een matig vuur 4 minuten zachtjes koken. Roer er de peterselie en het citroensap door. Breng op smaak met peper en weinig zout, draai het vuur lager, voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 minuten op een laag vuur pocheren. Klop de eierdooiers los met 3 eetlepels soep en meng door de soep. Warm de soep nog even door, maar laat niet meer koken omdat het eigeel dan gaat vlokken. Dien de soep heet en met vers opgebakken Turks brood op. voedingswaarde : 240 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten