15 gr boter 1 grote ui, gesnipperd 1 kleine aardappel, in blokjes 1 l kippenbouillon bouquet garni 1 grote rijpe peer, geschild, in blokjes 50 gr waterkersblaadjes 500 gr malse spinazie, gewassen, de steelt; jes verwijderd zout vergemalen peper versgeraspte nootmuskaat takjes waterkers om te garneren 1. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem op halfhoog vuur. Laat de ui 3 - 4 minuten fruiten. Voeg de aardappel, de bouillon en het bouquet garni toe. Laat de groente in circa 25 minuten gaar worden.
2. Voeg de peer toe en laat 2 minuten meekoken. Verwijder het bouquet garni. Voeg de waterkers en de spinazie toe en laat deze regelmatig omscheppend in 3 tot 4 minuten slinken.
3. Pureer de soep glad in de foodprocessor of de blender. Doe dit zo nodig in porties. Schep terug in de pan en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat op halfhoog vuur 4 tot 5 minuten doorwarmen. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen of -borden en garneer met takjes waterkers. -