3 eieren 2 eetl. suiker 75 ml sinaasappellikeur (grand marnier of; een andere soort) 20 g boterVoorbereiding : Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren.Voorbereiding : Klop met een mixer de eiwitten stijf. Klop vervolgens met de mixer de eidooiers met de suiker en de likeur tot een lichtgeel schuimig mengsel. Spatel de stijve eiwitten door de eidooiers. Verhit de boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan die op een middelmatige hittebron wordt geplaatst. Laat het over de bodem van de pan lopen door de pan iets op te tillen en rond te draaien. Het luchtige eimengsel rijst (souffleert) omhoog. Bak de omelet heel kort. De bovenkant is nog wat vochtig. Laat de omelet op een schaal glijden, klap hem dubbel en snijd doormidden. Dien meteen op. Suggestie: Om deze omelet voor 4 personen te maken moeten de ingrediënten worden verdubbeld. Bak één grote of twee kleinere omeletten. Variatie: Bestrooi de omelet eventueel met poedersuiker. Serveer bij dit nagerecht een hoog glas gevuld met een klein scheutje sinaasappellikeur, aangevuld met mousserende witte wijn of champagne. Steek op de rand van het glas een stukje sinaasappel (met schil). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 17 g koolhydraten: 36 g kcal (kj): 337 (1416) -
Gesouffleerde omelet met sinaasappellikeur is een recept van De Virtuele Keuken