Snelle ui-preisoep met kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

50 g boter 250 g gesneden uien 250 g gesneden prei 2 tenen knoflook 3 eetl. bloem 3/4 l vleesbouillon (van tabletten) 1 klein stokbrood of 4 sneetjes brood 100 g geraspte belegen kaas
Voorbereiding
: Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig. Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten. Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook. Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas. Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep. Variatie: Vervang de geraspte kaas door een dun, rond plakje zachte geitenkaas of door geraspte geitenkaas. Laat de geitenkaas onder de ovengrill smelten. Wijnadvies: Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 12 g vet: 20 g koolhydraten: 30 g kcal (kj): 348 (1462) -

Snelle ui-preisoep met kaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle tapenade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept