Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g (grot) champignons 4 bladerdeegbakjes 40 g boter versgemalen peper 250 ml vleesbouillon 125 ml slagroom (of kookroom) 100 g reepjes of blokjes salami allesbinder of vlugbloem 2 eetl. fijngeknipte bieslook
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeegbakjes wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Voorbereiding
: Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op. Variatie: • Vervang de salami door reepjes gekookte ham. • Roer een beetje kerriepoeder door de ragout. Wijnadvies: Een droge witte wijn uit Italië, Zuid-Frankrijk of Spanje past hier uitstekend bij. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 39 g koolhydraten: 13 g kcal (kj): 443 (1861) -

Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegbakjes Met Champignon-salamiragout
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Quiche met Hollandse geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's met groenten gevulde bladerdeegbakjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse
2 uur-
Bekijk recept