250 g (grot) champignons 4 bladerdeegbakjes 40 g boter versgemalen peper 250 ml vleesbouillon 125 ml slagroom (of kookroom) 100 g reepjes of blokjes salami allesbinder of vlugbloem 2 eetl. fijngeknipte bieslookVoorbereiding : Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeegbakjes wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.Voorbereiding : Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op. Variatie: • Vervang de salami door reepjes gekookte ham. • Roer een beetje kerriepoeder door de ragout. Wijnadvies: Een droge witte wijn uit Italië, Zuid-Frankrijk of Spanje past hier uitstekend bij. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 39 g koolhydraten: 13 g kcal (kj): 443 (1861) -
Bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout is een recept van De Virtuele Keuken