2 liter kippenbouillon 2 grote kipfilets 4 worteltjes; in stukjes gesneden 4 stengels bleekselderij; in stukjes gesneden 2 preien; in ringen gesneden 1 venkelknol; in reepjes gesneden 150 gram dunne vermicelli wat zout en wat peper 6 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, m; aggiplant en selderij)Voorbereiding : Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de stukken verse kipfilet tegen de kook aan zo’n 15 minuten zachtjes trekken. Neem hierna de filets uit de pan. Voeg vervolgens wortel, bleekselderij, prei en venkel toe aan de bouillon en kook een en ander gedurende pakweg 10 minuutjes tot alles beetgaar is. Voeg nu de vermicelli toe en kook de soep nog circa 2 minuten. Voeg de in stukjes verdeelde kipfilet toe en breng de soep tot slot op smaak met wat zout, peper en kruiden. Heerlijk met vers stokbrood!