Franse uiensoep 2

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

60 gm plantaardige margarine 900 gm uien, gepeld en in dunne ringen ge; sneden 1 dessertlepel suiker 60 gm bloem 1700 ml magere kippenbouillon of water 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 1 een flinke mespunt gedroogde tijm 150 ml droge witte wijn of lichte sherry 12 sneetjes stokbrood 2 eetlepel(s) oliefolie 30 gm geraspte pittige kaas 1 peterselie naar keuze voor de garn; ering
Voorbereiding
swijze: smelt de margarine in een braadpan,voeg de uiringen toe en strooi er de suiker over. bak al roerende de uien in 15 - 20 min mooi bruin. strooi de bloem erover en roer tot alle bloem door de uien is opgenomen. de bloem mag licht meekleuren. roer er met kleine beetjes tegelijk de bouillon door of het water zodat de soep zonder te klonteren gaat binden. breng op smaak met zout peper en tijm en schenk er de wijn of sherry bij. laat alles al roerende aan de kook komen. leg de deksel schuin op de pan draai het vuur zo laag mogelijk en laat de soep in 20 tot 30 min gaar worden en goed op smaak komen. bestrijk de sneetjes stokbrood met een kwastje aan beide kanten met wat olie en laat ze onder de grill aan een kant kleuren. draai de sneetjes om en bestrooi ze met de geraspte kaas. schuif ze weer onder de grill en laat de kaas licht kleuren. als u geen kaas gebruikt, dan alleen omdraaien zodat ook de andere kant lichtbruin wordt. schep de soep in verwarmde kommen en leg de kaasbroodjes er boven op. garneer naar keuze met peterselie. Serveertips: soep is goed in te vriezen. alleen de gebakken kaasbroodjes moeten op het laatste moment worden bereid. ipv kaas op het brood, kun je ook een knoflookbroodje maken. wrijf de broodjes dan in met olie en geperste knoflook. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

5.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713003,Kalorio

Franse uiensoep 2 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept