1 worteltje 1 kleine stengel bleekselderij 1 sjalot 1 laurierblad 1 glas droge witte wijn 1 zout 800 gm ongekookte garnalen 1 kleine krop sla 1 eidooier 1 olijfolie 1 citroen 1 peper 1 cognac 1 tomatenketchup 1 worcestershiresaus 1 peterselie of basilicum voor de ga; rneringVoorbereiding stijd: circa 30 minuten, plus de tijd om de grote garnalen te laten afkoelen.Voorbereiding stijd: 21 minuten, plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron Maak wortel, bleekselderij en sjalot schoon, was de groente en snijd alles in stukjes. Doe de groente in een magnetronschaal met hoge rand en voldoende ruim voor de garnalen. Doe 1/2 l water erbij, samen met laurier, witte wijn en zout naar smaak. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 15 minuten in de magnetron op de hoogste stand, zodat een geurig kookvocht wordt verkregen. Was intussen de garnalen en leg ze vervolgens in het kokende vocht in de schaal. Plaats de schaal 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand en laat de garnalen daarna nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan. Laat de garnalen in het kookvocht afkoelen. Neem van de krop sla de mooie gave bladeren, was deze en laat ze uitlekken. Maak mayonaise van l eidooier, olijfolie, het sap van 1/2 citroen en zout en peper. Laat de koude garnalen uitlekken en pel ze. Houd enkele garnalen apart voor de garnering en snijd de overige in plakjes. Doe de garnalen in een kom, samen met de mayonaise, l eetlepel cognac, l eetlepel tomatenketchup en 2 a 3 druppels Worcestershiresaus. Schep de garnalen door de saus, controleer de smaak en doe zonodig zout en peper erbij. Bekleed coupes met de blaadjes sla, vul ze met het garnalenmengsel, gameer ze met de apartgehouden hele garnalen en leg daar een blaadje peterselie of basilicum op. De cocktails in de koelkast plaatsen tot het moment van serveren. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2