20 gepelde teentjes knoflook bis 1/4; mehr 4 eetlepel(s) olijfolie 1800 ml kippebouillon 1 kippebouillonblokje 1 eetlepel(s) sojasaus 1/4 theelepel(s) salie 1/4 theelepel(s) zwarte peper 2 kruidnagelen 1/2 theelepel(s) oregano 1/2 theelepel(s) tijm 1/2 theelepel(s) paprikapoeder 8 takjes peterselie 8 eetlepel(s) droge sherry 8 sneetjes geroosterd stokbrood 8 eetlepel(s) geraspte gruyere kaas 8 eetlepel(s) geraspte parmezaanse kaas Fruit de knoflook in de olie tot ze net goudbruin begint te worden. Voeg de bouillon, het bouillonblokje, de kruiden en de specerijen toe. Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar een uur sudderen. Zeef de soep, warm haar op en controleer op smaak. Voeg vlak voor het opdienen de sherry toe. Schep de soep in verwarmde ovenvaste kommen, leg er een sneetje geroosterd brood op, bestrooi dit met de kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas is gesmolten. Variatie: Gebruik geen kaas; leg een sneetje geroosterd brood in de kom met daarop een klein rauw ei; schep de soep over het ei, zodat het gepocheerd wordt en garneer met koriander. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3