500 gm tomaten 60 gm boter 1 uitje 40 gm bloem 1 zout en peper 1/8 liter slagroom 1 een mespuntje suiker ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02Voorbereiding : Overgiet de tomaten met kokend water en haal de schilletjes eraf. Smelt een eetlepel boter in een pan en smoor hierin de tomaten. Giet er een halve liter water bij en laat de massa tien minuten zacht koken. Zeef de tomaten door een fijne zeef en doe er nog zoveel water bij dat er uiteindelijk een liter soep is. Fruit de fijngehakte uit in de rest van de boter glazig. Strooi de bloem erover en roer er de tomatensoep door. Laat dit alles nog vijf minuten koken. Maak de soep op smaak af met zout, peper en een mespuntje suiker. Klop tot slot de slagroom stijf en leg dit vlak voor het serveren op de soep. (Een klein scheutje cognac of vieux toevoegen is overigens ook erg lekker!) :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0