600 g asperges zout 1 zakje of bosje waterkers, rucola of drago; n 30 g boter 30 g bloem 1/4 l melk 1/4 l slagroomVoorbereiding : Schil de asperges. Snijd een stukje van het houtige uiteinde. Verwijder harde stelen van de waterkers. Hak de waterkers in zeer kleine stukjes. Gebruik voor het fijnmaken eventueel een elektrische keukenmachine.Voorbereiding : Kook de asperges in iets gezouten water in circa 15-20 minuten gaar. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de asperges. Laat de asperges goed uitlekken. Maak terwijl de asperges koken de waterkerssaus. Smelt in een (saus)pan de boter. Roer op een middelmatige hittebron met een garde de bloem erdoorheen. Laat dit mengsel al roerend enkele minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk en vervolgens de slagroom toe. Laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de fijngehakte waterkers door de saus. Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus eroverheen. Suggestie: • Maak van dit voorgerecht een hoofdgerecht door er gekookte aardappels en warme plakken ham of een moot gegrilde zalm bij te serveren. Variatie: • Vervang de melk en room voor de saus door een halve liter kruidenbouillon. Wijnadvies: U kunt doorgaan met de Pinot Blanc of de Chileense Sauvignon Blanc of overgaan op een frisse Chardonnay zonder houtopvoeding. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 6 g vet: 29 g koolhydraten: 15 g -