4 rode paprika’s 600 g kleine trostomaten 2 sjalotjes of kleine uien 1 rijpe avocado 2 eetl. limoen- of citroensap 1/2 bakje tuinkers 2 tenen knoflook 1 eetl. olie 1 eetl. tomatenpuree 1 l groentebouillon (uit pot of van 2 t; abletten) (versgemalen) zout en zwarte peper 50 g verse roomkaas eventueel 1 eetl. melk 125 -150 g hollandse garnalenVoorbereiding : Rooster de paprika’s: halveer ze, verwijder steel en zaadlijsten en leg ze met de bolle kant naar boven op het ovenrooster. Schuif ze onder de voorverwarmde grill en laat ze blakeren. Doe de geblakerde paprika’s bij elkaar in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat de paprika’s zo 15 minuten afkoelen. Ontvel de tomaten: breng water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in, schenk het kokende water erop en laat ze even staan, zodat het velletje los springt. Trek met een scherp, puntig mesje de schil van de paprika’s en tomaten. Snijd de paprika’s in vieren. Snijd de tomaten in parten en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Snipper de sjalotjes of uien. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht. Neem met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in piepkleine blokjes. Schep ze om met limoensap. Knip de tuinkers af. Pel de knoflook.Voorbereiding : Verhit de olie en fruit hierin de uien goudbruin in 3 minuten. Roer de tomatenpuree erbij en bak nog 1 minuut. Schep de tomaten en paprika’s erbij en stoof de groentes 10 minuten. Knijp de knoflook boven de pan uit en bak het mengsel nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 5 minuten zachtjes door. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk (of gebruik een roerzeef). Breng de soep op smaak met zout en peper en houd hem warm op de kleinste pit. Roer de roomkaas (eventueel met 1 eetlepel melk) los en schep, voorzichtig, avocado, tuinkers en garnalen erdoor. Breng dit eventueel op smaak met wat zout en peper. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 13 g vet: 12 g koolhydraten: 12 g kcal (kj): 208 (874)
Paprikasoep met roomkaas, avocado en garnalen is een recept van De Virtuele Keuken