6 bleekselderijstengels 2 1/2 deciliter droge witte wijn (edelzwicker / el; zas) 1 tablet voor kippenbouillon 1 dikke plak gekookte ham ca 50 gr 2 theelepel(s) allesbinder 1 eierdooier 2 eetlepel(s) slagroom Maak de stengels schoon. Trek, indien nodig, de draden eraf. Snijd de stengels in de lengte in 4 a 5 smalle repen. Snijd de repen daarna in piepkleine blokjes. Breng de wijn en eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en voeg de bleekselderijblokjes toe. Laat alles 5 a 6 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de ham eveneens in piepkleine blokjes. Voeg de ham bij de soep. Strooi de allesbinder erover en roer de soep krachtig door. Klop in een kommetje de eierdooier en de room los. Roer er 2 eetlepels hete soep door. Schenk het mengsel bij de soep. Roer alles door en neem onmiddellijk erna de pan van de warmtebron. Dien de soep op in voorverwarmde kommen of borden. TIP: Geef er warm en knapperig stokbrood bij. Recipe by Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2