Bleekselderijsoep met ham

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 bleekselderijstengels 2 1/2 deciliter droge witte wijn (edelzwicker / el; zas) 1 tablet voor kippenbouillon 1 dikke plak gekookte ham ca 50 gr 2 theelepel(s) allesbinder 1 eierdooier 2 eetlepel(s) slagroom Maak de stengels schoon. Trek, indien nodig, de draden eraf. Snijd de stengels in de lengte in 4 a 5 smalle repen. Snijd de repen daarna in piepkleine blokjes. Breng de wijn en eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Los het bouillontablet erin op en voeg de bleekselderijblokjes toe. Laat alles 5 a 6 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de ham eveneens in piepkleine blokjes. Voeg de ham bij de soep. Strooi de allesbinder erover en roer de soep krachtig door. Klop in een kommetje de eierdooier en de room los. Roer er 2 eetlepels hete soep door. Schenk het mengsel bij de soep. Roer alles door en neem onmiddellijk erna de pan van de warmtebron. Dien de soep op in voorverwarmde kommen of borden. TIP: Geef er warm en knapperig stokbrood bij. Recipe by Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

6.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459712938,Kalorio

Bleekselderijsoep met ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Bleekselderijsoep met tortellini
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bleekselderijsoep met stilton
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige Bleekselderijsoep Met Gorgonzola
20-30 min -
Bekijk recept
Bleekselderijsoep Met Kerrie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept