150 gm bonen, gedroogd 250 gm mergpijp 250 gm schenkelvlees 125 gm doorregen spek 1 1/2 liter water (6 kop) 2 grote uien, fijngehakt 1 wortel, in plakken gesneden 1 small koolraap, in stukjes gesneden 1 selderijknol, in kleine stukjes ge; sneden 1 zout 1 vers gemalen peper 2 tomaten, in stukken gesneden ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02 Laat de bonen een nacht weken. Laat mergpijp, schenkelvlees en spek met de bonen en water op middelgroot vuur ongeveer 1 uur gaan. Voeg dan de ui, wortel, koolraap, selderij en kruiderij naar smaak toe. Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Voeg de tomaten toe en laat het nog 15 minuten gaan. Neem het schenkelvlees en de mergpijp en wat bonen uit de pan, wrijf de overgebleven ingrediënten door een zeef en doe het zeefsel daarna weer in de soeppan. Snijd het vlees klein en doe het met de apart gehouden hele bonen bij de soep. Goed doorroeren en dan warm opdienen. bereidingstijd : 30 minuten, kooktijd : 1 uur 15 minuten bron : Culinair paspoort : een internationaal kookboek :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0