4.02 1. Was de brandnetels met handschoenen aan. Laat de brandnetels uitlekken in het vergiet. Snij de brandnetels in smalle reepjes. Doe ze in de pan en doe er het water bij. Nu kun je de handschoenen uitdoen. Zet het vuur hoog en wacht tot de soep begint te koken. Doe de bouillontabletten erbij. Roer af en toe door de soep met de houten lepel.
2. Laat de soep, met de deksel op de pan, 5 minuten zachtjes doorkoken.
3. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dit is een echte lente soep. De brandnetels moet je nml zelf plukken. Als je brandnetels gaat plukken voor deze soep, moet je niet vergeten net als Otje handschoenen aan te trekken. Heel jonge brandnetels pluk je in hun geheel en van grotere brandnetels pluk je alleen de bovenste jonge blaadjes. Als je de brandnetels kookt prikken ze niet meer. IPV brandnetels kun je ook verse spinazie gebruiken. Als je spinazie gebruikt moet je de soep meteen opeten, je mag de soep als hij is afgekoeld niet meer opwarmen. Recept uit het Annie M.G.Schmidt Kookboek. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0