1 literpot of -blik bruine bonen 1 ui 1 teentje knoflook 1 groene paprika 250 gm champignons 25 gm boter 1 blikje tomatenpuree (70 g) 3/4 liter groente- of kruidenbouillon 3 fijngehakt peterselie 100 gm geraspte belegen kaas 1 zout 1 peperVoorbereiding stijd: 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 20 minuten Voeg de paprika en de champignons toe, roer alles goed door en smoor ze 4-6 minuten op de hoogste stand. Pureer intussen in een foodprocessor, met de mengbeker of met de staafmixer de helft van de bruine bonen. Roer de tomatenpuree, de bruine-bonenpuree, de overige bruine bonen en de bouillon door de groenten en verwarm alles afgedekt 15-17 minuten op de hoogste stand. Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de peterselie erdoor en schep de soep in koppen. Garneer met de geraspte kaas. Spoel de bruine bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Pel de ui en het knoflook, halveer de ui en snijd hem in ringen. Pers het knoflook uit. Verwijder de zaadlijst en het zaad uit de paprika, was hem en snijd het vruchtvlees in stukjes. Veeg de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter onafgedekt in een magnetronschaal of litermaat van 2 liter inhoud 1-2 minuten op de hoogste stand. Schep de ui en het knoflook erdoor en fruit ze onafgedekt circa 2 minuten op de hoogste stand. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2