Carpaccio van eendenlever en truffel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm eendenlevers 1 liter ganzenvet 1 takje rozemarijn 1 teentje knoflook 6 eetlepel(s) olijfolie, extra vergine 2 eetlepel(s) wijnazijn, witte 1 mespunt truffelpaté 100 gm sla, gemengde 1 peper 1 zout ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;



4.02
Voorbereiding
stijd: 1 dag 20 minuten
Voorbereiding
stijd: 18 minuten Benodigde materialen: een scherp, puntig mesje, chirurgenhandschoenen, wat keukenpapier, wat plasticfolie, een snijmachine en borden. 20 min: Verwijder het vlies en de bloedadertjes van de eendenlever met een scherp, puntig mesje. Zorg ervoor dat u zeer hygiënisch te werk gaat, het liefst met chirurgenhandschoenen. Smelt het ganzenvet en leg de eendenlever hier samen met de rozemarijn en knoflook in. Verwarm het geheel, maar zorg ervoor dat de temperatuur van het vet niet hoger wordt dan 80 graden Celsius. Laat de eendenlever 20 minuten konfijten. 1 dag: Neem de lever vervolgens uit het vet, dep hem af met het keukenpapier en laat de lever afkoelen. Rol de eendenlever vervolgens op in het plasticfolie en laat hem een dag in de koelkast rusten. 18 min: Maak een dressing van de olie, azijn, truffelpasta, peper en azijn. Maak de salade aan met een deel van de dressing. Snijd de eendenlever met de snijmachine in dunne plakjes en leg deze op de borden. Verdeel de salade over het midden van de borden en besprenkel de eendenlever met de rest van de dressing. Serveer de eendenlevercarpaccio op kamertemperatuur. Lekker met een garnering van de carpaccio met kwartel-spiegeleitjes. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0



4.02 von :Letzte Aender. :

5.0



4.2002 :Fingerprint : 26450889,459712962,Kalorio

Carpaccio van eendenlever en truffel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met truffel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-croques met truffel en mozzarella
Snack
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept