1 flinke prei 200 gm worteltjes 350 gm aardappelen 15 gm plantaardige margarine 1/2 liter melk 1/2 liter groente- of kruidenbouillon (table; t) 1 eetlepel(s) pesto (basilicumsaus uit potje) 2 kuipjes smeerkaas a 100 g 1 peper 1 zout ----VOOR DE GARNERING---- 50 gm geraspte kaas Maak de prei (stukje achterhouden voor de garnering) en de worteltjes schoon. Snijd de prei in ringen en de worteltjes in stukjes.Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de prei, wortel en aardappelen met de margarine in een flinke ovenvaste schaal van 2 liter inhoud over en verwarm die in de magnetron (afgedekt) 10 ß 12 minuten op 100%. Voeg de melk, de bouillon en de pesto toe en breng alles afgedekt nog 14 ß 16 minuten op 100% tegen de kook aan. Laat 5 minuten nagaren. Laat vervolgens iets afkoelen en pureer het geheel in de foodprocessor of blender. Giet de soep in de ovenvaste schaal terug, roer de smeerkaas erdoor en warm nog kort (afgedekt) op 100% door. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met ragfijn gesneden achtergehouden prei en geraspte kaas.Voorbereiding stijd: +- 45 minuten Bron: Nynke v.d. Kooi :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3