3 eetlepel(s) boter of margarine 3 eetlepel(s) bloem 250 ml hete melk 4 eieren, gesplitst 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 1 eiwit 100 gm goudse belegen kaas, grof geraspt In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte kaassoufflé een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft niemand z'n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassoufflé is heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair! Oven voorverwarmen op 200 ºC. Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ± 3 min. bakken. Van vuur af melk in één keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren. saus nog 1 min. laten koken. Van vuur af eidooiers één voor één door saus roeren. saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen. Van geklopt eiwit ¼ deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen. Mengsel in ingevette souffléschaal, Ø 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien. Oven terugschakelen naar 190 ºC. Soufflé in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken. bron : Tip Culinair januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0