Ei 'en cocotte'

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eieren 4 plakken rauwe ham 4 eetlepel(s) geraspte gruyère of emmentalerkaas 1 zout 1 peper 4 eetlepel(s) slagroom of schenkbare crème fraîc; he 4 lente-uitjes 4 sneetjes wit brood 1 teentje knoflook 2 eetlepel(s) olijfolie
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 180°C. Breek in 4 soufflébakjes of kleine ovenvaste schaaltjes (inhoud 1,5 - 2 dl) elk 1 ei. Snijd de plakken rauwe ham in reepjes. Verdeel ze over de bakjes, met daarop de kaas en peper en zout. Sprenkel er de 4 eetlepels slagroom over. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en zet ze apart. Roer één geperst teentje knoflook door de olijfolie en bestrijk de sneetjes brood met dit mengsel.
Voorbereiding
: Zet de soufflébakjes in het midden van de oven en gratineer ze in 13 à 15 minuten. De dooier mag een beetje zacht blijven. Rooster de broodsneetjes in de oven of zet ze even onder de grill. Bestrooi de eieren met de lente-uitjes. Snijd bet brood diagonaal of in repen en presenteer ze erbij. Tip: Dit gerecht kan ook uitstekend en bovendien zeer snel in de magnetron worden bereid. Prik de dooier in, dek de bakjes af met magnetronfolie, zet ze 1 minuut en 20 seconden op de hoogste stand in de magnetron en laat ze even nagaren. Bron: MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

28.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459712992,Kalorio

Ei 'en cocotte' is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept