50 gm boter 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 theelepel(s) paprikapoeder 1 kg geschilde en in blokjes gesneden a; ardappelen 700 deciliter bouillon 3 melk 100 deciliter koffieroom 150 gm geraspte belegen kaas 1 zout, peper Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer het paprikapoeder door het uimengsel. Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ca. 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen. Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :