750 gm uien 40 gm boter 2 deciliter witte wijn 1 flesje maggi basis voor uiensoep 1 stokbrood 1 geraspte gruyère of belegen kaas ca. 25 minuten grill: ca. 5 minutenVoorbereiding : Snijd de schoongemaakte uien in ringen. Snijd 6-8 plakjes stokbrood en rooster ze even onder de grill. Verhit de boter en bak de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan. Blus de pan af met de witte wijn en laat deze op hoog vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Schenk de Basis voor Franse Uiensoep en ruim 1 liter water erbij, voeg de uiringen toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Schep de soep in ovenvaste kommen. Bestrooi de stokbroodjes met de kaas en leg ze op de soep. Afwerking: Zet de kommen onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Tip: De fruitig-volle smaak van een witte wijn uit de Elzas vormt een heerlijke combi- natie met de zoetige smaak van de gebakken uien. Variatie: Bak een gehakt knoflookteentje mee met de uiringen, vervang de witte wijn door rode en wrijf de geroosterde stokbroodjes in met knoflook. Recipe by Feest-special Maggi 2000 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2