4 asperges 1 kleine bol mozzarella 4 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham) 4 blaadjes salieVoorbereiding : Schil de asperges. Snijd een stukje van het houtige uiteinde. Snijd de asperges doormidden. Snijd de mozzarella in 4 plakken.Voorbereiding : Kook de asperges in circa 10-15 minuten beetgaar. De juiste kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Leg de stukken asperges op keukenpapier en laat ze goed uitlekken. Leg op het uiteinde van elke plak ham een plak mozzarella. Leg hier eerst een salieblaadje en vervolgens twee halve asperges op. Rol mozzarella en asperge in de ham. Variatie: Vervang de witte asperges door groene. (Dunne) groene asperges hoeven meestal niet te worden geschild. Snijd overigens wel een stuk van de onderkant af. De kooktijd van groene asperges is iets korter dan die van witte. Wijnadvies: Bij witte asperges past een frisse Elzasser Pinot Blanc, bij groene een Chileense Sauvignon Blanc. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 7 g vet: 6 g koolhydraten: 1 g kcal (kj): 86 (362)