Asperge-hamrolletjes

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 asperges 1 kleine bol mozzarella 4 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld parmaham) 4 blaadjes salie
Voorbereiding
: Schil de asperges. Snijd een stukje van het houtige uiteinde. Snijd de asperges doormidden. Snijd de mozzarella in 4 plakken.
Voorbereiding
: Kook de asperges in circa 10-15 minuten beetgaar. De juiste kooktijd hangt af van de dikte van de asperges. Leg de stukken asperges op keukenpapier en laat ze goed uitlekken. Leg op het uiteinde van elke plak ham een plak mozzarella. Leg hier eerst een salieblaadje en vervolgens twee halve asperges op. Rol mozzarella en asperge in de ham. Variatie: Vervang de witte asperges door groene. (Dunne) groene asperges hoeven meestal niet te worden geschild. Snijd overigens wel een stuk van de onderkant af. De kooktijd van groene asperges is iets korter dan die van witte. Wijnadvies: Bij witte asperges past een frisse Elzasser Pinot Blanc, bij groene een Chileense Sauvignon Blanc. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 7 g vet: 6 g koolhydraten: 1 g kcal (kj): 86 (362)

Asperge-hamrolletjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette met ham en oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haricots verts in rauwe ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde spinaziehamrolletjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept