2 sneetjes witbrood 250 ml melk 3 eieren 500 gm rundergehakt 2 uien fijngehakt 1 teen knoflook geperst 1 olie zout en peper 1 eetlepel kerrie 1/2 theelepel chilipoeder of cayenne peper 100 gm gedroogde abrikozen in reepjes 500 gm zoete aardappelen in dobbelsteent; jes 1 sap van 1 citroen 2 laurierblaadjes gekneusd Brood in stukjes snijden en in het mengsel van melk en losgeklopte eieren laten weken. Gehakt, uien en knoflook in de olie in een braadpan in ca. 5 minuten, al roerend met een vork, rul bakken. Zout, peper, kerrie en chilipoeder of cayennepeper, abrikozen en zoete aardappel erbij en nog 5 minuten verder bakken. De helft van het melk/eimengsel erdoor roeren, evenals het citroensap. Overdoen in een ingevette overschotel. Middenin een kuiltje maken, waarin de laurierblaadjes worden gestopt. In een voorverwarmde, matig hete oven 20 minuten bakken. De shotel uit de oven halen, overgieten met de rest van het melk/eimengsel en nog eens 25 minuten in de oven. Laurierblaadjes eruit vissen, uit laten dampen; voorzichtig afgieten als er te vell vet is vrijgekomen. Serveren met een groene salade of groente (spinazie, boontjes, broccoli) en rijst.