Boeddhistische groenteschotel

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels soja 4 eetlepels sherry 1/2 theelepel zout 4 eetlepels olie 1 eetlepel maizena 1 mespunt suiker 3 eetlepels water 1 theelepel soja 1/2 theelepel zout paar druppels sesamolie Kies uit de ingrediëntenlijst 9 tot 12 ingrediënten en bereid zoals aangege- ven (kies Uit elke lijst minstens 3 groenten etc.). Meng het water, de soja, de sherry en het zout. Verhit de olie en sauteer de gekozen ingrediënten hierin 3-5 minuten. Voeg het sojamengsel toe en verhit het snel; laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (ca. 15 minuten). Vermeng de maïzena en de suiker met koud water, soja en zout; bind het gerecht; sprenkel er sesamolie over en dien op met rijst. Gedroogde ingrediënten: 75 gr geweekte mihoen in stukken van 7 1/2 cm 25 gr sedep malam (geweekt) 25 gr Chinese champignons (geweekt, doormidden gesneden) 2 stukken gedroogde lotuswortel (geweekt) Verse ingrediënten: 1 fijngesneden bosje selderij 1 paprika in reepjes 50 gr verse champignons in plakjes 1 grote gesnipperde ui 50 gr geblancheerde taugé 150 gr bloemkool in roosjes 150 gr Chinese kool in stukken van 5 cm 75 gr peultjes 150 gr courgette, in plakjes van 5 cm Overige ingrediënten: 150 gr bamboescheuten in reepjes 75 gr geblancheerde ginkgonoten of lotuszaden 75 gr rauwe pinda's 2 gefrituurde blokken tahoe Dit gerecht blijft ca. 1 week goed en kan verscheidene malen worden opgewarmd, zonder smaakverlies.

Boeddhistische groenteschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept