200 gr. macaroni 1 el. saffloerolie 2 sjalotten gesnipperd 2 el. bloem 1 1/4 l. rode port 1/4 l. halfvolle melk 1/4 l. ongezouten kippenbouillon 125 gr. stilton, verbrokkeld 2 tl. dijon mosterd 4 tl. witte peper 4 el. droog broodkruim 1 tl. paprikapoederVoorbereiding : Verwarm de oven voor op 180c. Verhit de olie in een grote steelpan op een matig vuur. Fruit de sjalotten in ca. 2 min. glazig, waarbij u af en toe roert. Strooi de bloem erover en laat het mengsel al roerende nog 2 min. fruiten. Giet de port in de pan en roer hem langzaam door de inhoud. Doe hetzelfde met de melk en de bouillon tot u en gladde saus heeft. Laat de saus 3 min. zachtjes sudderen. Roer er dan de helft van de kaas en de mosterd en wat peper door. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Kook intussen de macaroni in 3 l. kokend water met 1½ tl. zout. Probeer na 8 min. of de pasta gaar is en kook hem al dente. Laat de macaroni uitlekken en doe hem bij de saus. Breng alles vervolgens over in een ovenschotel. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en strooi dit mengsel gelijkmatig over het gerecht uit. Strooi daar het paprikapoeder over en zet de schaal 20 tot 25 min. in de oven tot de saus gloeiendheet en de bovenlaag knapperig is. Dien direct op. Een tomatensalade smaakt hier heerlijk bij. Energie per 100 gr. 300 Kcal. 1254 Kj. 11 gr. eiwit; 43 gr. koolhydraten 9 gr. vet