Een bijzondere ovenschotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gr. macaroni 1 el. saffloerolie 2 sjalotten gesnipperd 2 el. bloem 1 1/4 l. rode port 1/4 l. halfvolle melk 1/4 l. ongezouten kippenbouillon 125 gr. stilton, verbrokkeld 2 tl. dijon mosterd 4 tl. witte peper 4 el. droog broodkruim 1 tl. paprikapoeder
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 180c. Verhit de olie in een grote steelpan op een matig vuur. Fruit de sjalotten in ca. 2 min. glazig, waarbij u af en toe roert. Strooi de bloem erover en laat het mengsel al roerende nog 2 min. fruiten. Giet de port in de pan en roer hem langzaam door de inhoud. Doe hetzelfde met de melk en de bouillon tot u en gladde saus heeft. Laat de saus 3 min. zachtjes sudderen. Roer er dan de helft van de kaas en de mosterd en wat peper door. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Kook intussen de macaroni in 3 l. kokend water met 1½ tl. zout. Probeer na 8 min. of de pasta gaar is en kook hem al dente. Laat de macaroni uitlekken en doe hem bij de saus. Breng alles vervolgens over in een ovenschotel. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en strooi dit mengsel gelijkmatig over het gerecht uit. Strooi daar het paprikapoeder over en zet de schaal 20 tot 25 min. in de oven tot de saus gloeiendheet en de bovenlaag knapperig is. Dien direct op. Een tomatensalade smaakt hier heerlijk bij. Energie per 100 gr. 300 Kcal. 1254 Kj. 11 gr. eiwit; 43 gr. koolhydraten 9 gr. vet

Een bijzondere ovenschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept