4 deciliter visbouillon (van tablet) 4 zalmmoten of 1 zalm filets a 150 g per stuk 2 preien 1 winterwortel 2 eetlepel(s) olijfolie 750 gm voorgekookte krielaardappels 1 deciliter witte wijn 2 laurierblaadjes 2 eetlepel(s) gehakte peterselie (vers ofdiepvr; ies) 1 eetlepel(s) dijonmosterd 2 deciliter slagroomVoorbereiding : Breng de bouillon aan de kook en laat de zalm hierin tegen de kook aan in 4 minuten gaar worden. Schep de vis uit de pan, dek deze af en houd ze warm. Halveer de prei in de lengte en snijd ze in stukken van 2 cm. Verdeel de geschrapte winterwortel in plakken. Bereiden: Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met bruin stokbrood.Voorbereiding stijd: voorbereiden circa 10 minuten, bereiden 10 a 15 minuten. Voedingswaarde per persoon: eiwit 49 g, vet 50 g, koolhydraten 40 g, kcal (kj) 806 (3385). Wijnadvies Pot au feu met zalm Pinot Blanc uit de Elzas, witte Bordeaux, witte Bergerac of een Entre- Deux-Mers. Schenk ze bij 9 tot 11øC. Recipe by Boodschappen :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2