1 visbouillontablet 1 rode ui 1 teen knoflook 75 ml vloeibare margarine 100 ml droge witte wijn 400 gm risottorijst 250 gm gepelde garnalen 8 krabsticks 150 gm gekookte mosselen 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) citroensap 4 schijfjes citroenVoorbereiding : Los het bouillontablet op in 8 deciliter heet water. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de helft van de margarine. Fruit de ui en de knoflook in ongeveer drie minuten. Voeg de rijst toe en roerbak dit geheel in ongeveer drie minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg daarna al omscheppend scheut voor scheut de bouillon toe. Wacht met nieuwe bouillon toevoegen totdat de bouillon door de rijst is opgenomen. Laat de rijst met deksel op de pan 15 minuten zacht koken. Laat de risotto van het vuur af nog ongeveer vijf minuten staan. Spoel intussen de garnalen onder koud water af. Snijd de krabsticks in stukjes. Schep vervolgens de garnalen, de krabsticks en de mosselen door de risotto. Warm nog ongeveer vijf minuten door. Roer nu de rest van de margarine en de peterselie door de rijst. Breng het op smaak met zout peper en citroensap. Garneer het gerecht met de citroenschijfjes. Het gerecht smaakt lekker met bijvoorbeeld komkommersalade. Als risottovulling kun je naast zeevruchten ook 350 gram gemengde paddestoelen en 50 gram Parmezaanse kaas gebruiken. Of 400 gram gare asperges, 300 gram doperwtjes en 50 gram Parmezaanse kaas of 250 gram ham of chorizo of, tot slot, gerookte kip en 50 gram Parmezaanse kaas. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :