2 eetlepel(s) appelstroop 1 1/2 eetlepel(s) ketjap manis 4 tonijnsteaks (a ca. 150 g) 2 eetlepel(s) olie 1 chilipeper uit de molen (drogheria; & alimentari 1 keukenpapier Bereiden: In steelpannetje appelstroop met ketjap verwarmen en door elkaar roeren. In ca. 2 minuten iets laten inkoken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tonijnsteaks droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met olie. Op bakplaat leggen. Vis vlak onder grill ca. 3 minuten roosteren. Vis keren en andere kant in 2 a 3 minuten gaar roosteren. Vis uit grill nemen en aan bovenkant bestrijken met appelstroopglazuur. Chilipeper erboven malen. Vis ca. 12 cm onder grill nog ca. 1 minuut roosteren, tot glazuur net begint te verbranden. Serveren met roergebakken sugar snaps en gepofte aardappelen met zure room. Bereiden: ca. 20 minuten Prijs p.p.: f 8,50, €3,90 Bevat per eenpersoonsportie: 275 kilocalorieën eiwit 38 g vet 10 g koolhydraten 7 g Wijncategorie: 2 Banrock Station Colombard-Chardonnay Bron: Allerhande 11-2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :