2 middelgrote aardappelen 1 stuk gefileerde zalm van +- 200 g 1 ei 2 theelepel(s) mosterd 1 zout 1 versgemalen peper 1 olie of boter om te bakken ----VOOR DE KRUIDENBOTER---- 1 augurkje 1 sjalotje 2 zongedroogde tomaten uit een potje 40 gm boter Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en kook ze in 3 tot 4 minuten afgedekt op de hoogste stand gaar in de magnetron. Laat ze droogstomen. Leg de zalm op een bordje en laat afgedekt in +- 4 minuten op +- 600 Watteaspoon gaar worden. Laat nagaren. Hak het augurkje, het sjalotje en de zongedroogde tomaten voor de kruidenboter fijn en roer met wat zout en peper door de zachte boter. Vorm er vier afgeplatte balletjes van en laat in de koelkast opstijven. Meng de aardappelblokjes, de verbrokkelde zalm, het ei, de mosterd en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend geheel. Verdeel in vier gelijke porties en vorm er met bebloemde handen afgeplatte ballen van. Verhit de olie of de boter in een grote koekenpan en bak de burgers in +- 3 minuten per kant goudbruin. Leg er de kruidenboter op en serveer met gebakken aardappelen en sla.Voorbereiding stijd: +- 25 minuten Bron: Mailinglist De Heksenketel (N. v.d. Kooi) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2