Zalmforel met spinazie-walnootvulling

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 hele zalmforel van ongeveer 1 1/2; kg 1 kg verse spinazie 1 small ui 60 gm plantaardige margarine 60 gm walnoten, grof gehakt 120 gm vers wittebroodkruim 1 flinke el gehakte peterselie 1 flinke el gehakte verse tijm of ee; n tl gedroogde 1 mespunt geraspte nootmuskaat 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 1 sap van 2 citroenen 1/2 bosje waterkers 1 plakjes citroen voor de garnering
Voorbereiding
: snij de vis aan de buikzijde helemaal open en spoel de binnenkant onder stromend koude kraan goed shoon. leg de vis, met de buik naar beneden op een plank en trek heel voorzichtig de opengesneden kanten wat van elkaar af. druk er voorzichtig op, zonder de vis te beschadigen. draai de vis om en kijk of je nu gemakkelijk bij de graten kunt komen. gebruik een scherp puntig mes om van boven naar onderen, beginnende vanaf de zijkanten, de graat los te snijden. haal de grote graat eruit. haal nu de rugvin eruit door voorzichtig te trekken. gaat dit niet met de hand, dan ook met het puntje van een mes eerst loshalen. snij de kieuwen eruit. deze smaken bitter, en verwijder alle achtergebleven kleine graatjes met een pincet. vet een stuk aluminiumfolie in met een beetje boter en wikkel de vis in de folie en leg hem even in de koelkast.
Voorbereiding
swijze: was de spinazie verwijder alle zaadjes en de dikke stelen. laat uitlekken , doe de spinazie in een grote pan bestrooi met een klein beetje zout, dek de pan af en laat de spinazie op laag vuur slinken,voeg geen extra water toe. neem na 3-4 min de pan van het vuur. doe de groenten in een vergiet en druk met een houten lepel het achtergebleven vocht eruit. op een plank fijnhakken. hak de gepelde ui zeer fijn en bak de stukjes in 1 el margarine glazig maar niet bruin. vermeng de gehakte spinazie met de ui, gehakte walnoten,broodkruim kruiden en specerijen en de helft van het citroensap. gebruik de spinazie om de zalm te vullen en let erop dat de vis de oorsponkelijke vorm weer terugkrijgt. er mag aan de buikzijde best wat vulling zichtbaar blijven. vouw de folie weer om de vis maar niet te strak. leg de zalmforel voorzichtig in een vuurvaste schaal of op een bakblik en schuif de vis in een voorverwarmde oven. bak gedurende 35 min bij een temp van 180 graden . pak de vis uit de oven, vouw de folie los en pel met een puntig mesje het vel eraf. laat het vel van de kop wel zitten. voorzichtig op een schaal overdoen en meteen ,zolang de vis nog heet is, de resterende stukjes margarine erop verdelen. garneren met gewassen en uitgelekte waterkers en beleggen met kleien stukjes citroen ( plakjes citroen in een aantal stukjes snijden) Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1

3.01.2003 :Fingerprint : 26450888,459712569,Kalorio

Zalmforel met spinazie-walnootvulling is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Walnoot potica
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Turkse Lamsvlees Met Walnootvulling
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orehova Potica ( Zoete Lekkernij Uit Slovenie)
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept