1 zakje waterkers (biologisch) (75 g) 6 scholfilets zout peper 12 plakjes casselerrib 1 sjalotje 1 pot visfond (380 ml) 1 dl droge witte wijn 1 dl koksroom (pakje à 200 ml) cocktailprikkers aluminiumfolieVoorbereiding Van waterkers 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper. Van rest van waterkers steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Plakjes casselerrib halveren en erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen. In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warmhouden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en waterkers erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen. Serveren met aardappelkroketjes. Bevat per eenpersoonsportie energie 320 kCal - eiwit 46 g vet 10 g - koolhydraten 7 g
Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen