Tempura van groenten, vis en kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 struik broccoli 2 rode paprika's 200 g stevige visfilet (bijv. koolvisfile; t of tilapiafilet) 200 g kipfilet olie om te frituren 300 g witte rijst 150 g fijne bloem of tempurameel 3 eieren conimex oestersaus of sweet chilisa; us
Voorbereiding
swijze: - Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze.
- Was en snijd de paprika's in reepjes.
- Snijd de visfilet in 8 gelijke stukjes.
- Snijd de kipfilet in 12 gelijke platte reepjes.
- Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 170?C.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Af gieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan .
- Zeef de bloem en schep er de eieren en 2 1/4 dl ijskoud water door. Schep niet te lang door want er moet nog wat bloem te zien blijven, het beslag moet er als het ware een beetje slordig uitzien.
- Haal telkens een paar broccoliroosjes, paprikareepjes, visblokjes en kipfiletreepjes door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
- Leg de tempura eventueel op servetjes op borden. Geef de oestersaus of de sweet chilisaus en de warme rijst er apart bij.

Tempura van groenten, vis en kip is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept