1 bakje champignons 2 1/2 el citroensap 50 g bacon 2 eieren 2 1/2 dl yoghurt 5 el bloem 600 g kabeljauwfilet 3 tl viskruiden met zout 60 g boter of margarine zout peper Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 el citroensap. Bacon in reepjes snijden. Eieren splitsen. (Eiwit wordt niet gebruikt.) In kom dooiers en yoghurt door elkaar roeren. In diep bord bloem strooien. Onder koud stromend water vis afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met viskruiden. Besprenkelen met 1½ el citroensap. Door bloem wentelen. In koekenpan (met antiaanbaklaag) 50 g boter verhitten. Vis in ± 8 min. bruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Intussen in braadpan 1 el boter verhitten. Bacon ± 2 min. zachtjes bakken. Champignons ± 3 min. meebakken. Dooiermengsel toevoegen. Al roerende ± 1 min. meewarmen. Niet laten koken! Op smaak brengen met zout en peper. Vis op schaal scheppen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelpuree en spinazie. voedingswaarde : 435 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
Kabeljauw met yoghurt-champignonsaus is een recept van De Virtuele Keuken