Japanse roergebakken rijst met garnalen, omelet en groenten

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gram garnalen 400 gram warme gekookte rijst 4 eieren 400 gram roerbakgroenten 1 teentje knoflook; uitgeperst 1 eetlepel chilisaus 2 eetlepels japanse sojasaus 3 eetlepels maïsolie
Voorbereiding
: Klop de 4 eieren goed door elkaar en bak hiervan 2 dunne omeletten. Rol de afgekoelde omeletten op en snijd deze rollen in reepjes. Verhit de wok en giet de maïsolie erin. Roerbak hierin de garnalen om en om met de knoflook. Schep de garnalen uit de pan en houd ze warm. Bak dan de roerbakgroenten snel om en om. Voeg de chilisaus en de sojasaus erbij en laat deze even meegaan. Roer nu de rijst erdoor en laat de rijst eventjes meebakken. Doe de garnalen en hun bakvocht erbij en roerbak het geheel goed door elkaar. Doe er tot slot de omeletreepjes bij en serveer direct m! et bijvoorbeeld een komkommersalade.

Japanse roergebakken rijst met garnalen, omelet en groenten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept