Bereiding
300 g (witte) rijst 500 g zalmfilet 400 g sperzieboontjes 400 g roerbakgroenten 1 pakje conimex romige kokosmelk 1 bakje conimex boemboe voor sajoer boontje; s conimex wok olie 1 eetlepel citroensap
Voorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes. Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken). Halveer de boontjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
Schuif de groenten naar de rand. Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten. Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.
Benodigdheden