Sajoer Boontjes Met Zalm (Foto)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g (witte) rijst 500 g zalmfilet 400 g sperzieboontjes 400 g roerbakgroenten 1 pakje conimex romige kokosmelk 1 bakje conimex boemboe voor sajoer boontje; s conimex wok olie 1 eetlepel citroensap
Voorbereiding
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes. Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken). Halveer de boontjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
Schuif de groenten naar de rand. Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten. Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.
Benodigdheden

Sajoer Boontjes Met Zalm (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sajoer tofu en boontjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met gesmoorde paksoi en rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept