1 zak gepelde tijgergarnalen (diepvr; ies 500 gr) 1 rode peper 2 teentjes knoflook 4 limoenen 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander (15gr) 1 eetlepel(s) suiker 400 gm pandanrijst 2 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) thaise vissaus (thai kitchen) garnalen ontdooien volgens gebriuksaanwijzing. peper schoonmaken en fijnhakken. knoflook pellen en fijnhakken. limoenen halveren en 4 helften uitpersen. bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. blaadjes van koriander plukken en grof hakken. marinade maken van limoensap suiker peper en knoflook. garnalen hierin 10 minuten marineren. intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing in koekenpan olie verhitten. garnalen uit marinade halen en dmarinade bewaren. droogdeppen met keueknpapier en al omscheppend 2 minuten bakken. halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog 2 min bakken tot garnalen mooi roze zijn. en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn. uit pan nemen en warmhouden. marinade bij bakvet in pan schenken. vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen. al roerend verhitten. rijst , bosuitjes koriander en garnalen nog even bakken. limoenen aan tafel over gerecht uitkijpen. Serveertips: chardonnay Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0
8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712428,Kalorio
Gemarineerde garnalen met pandanrijst is een recept van De Virtuele Keuken