Gemarineerde garnalen met pandanrijst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 zak gepelde tijgergarnalen (diepvr; ies 500 gr) 1 rode peper 2 teentjes knoflook 4 limoenen 3 bosuitjes 1 zakje verse koriander (15gr) 1 eetlepel(s) suiker 400 gm pandanrijst 2 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) thaise vissaus (thai kitchen) garnalen ontdooien volgens gebriuksaanwijzing. peper schoonmaken en fijnhakken. knoflook pellen en fijnhakken. limoenen halveren en 4 helften uitpersen. bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. blaadjes van koriander plukken en grof hakken. marinade maken van limoensap suiker peper en knoflook. garnalen hierin 10 minuten marineren. intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing in koekenpan olie verhitten. garnalen uit marinade halen en dmarinade bewaren. droogdeppen met keueknpapier en al omscheppend 2 minuten bakken. halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog 2 min bakken tot garnalen mooi roze zijn. en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn. uit pan nemen en warmhouden. marinade bij bakvet in pan schenken. vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen. al roerend verhitten. rijst , bosuitjes koriander en garnalen nog even bakken. limoenen aan tafel over gerecht uitkijpen. Serveertips: chardonnay Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0

8.2002 :Fingerprint : 26450888,459712428,Kalorio

Gemarineerde garnalen met pandanrijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Milde thaise varkensvleescurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept